דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורות יין שנת בציר 2008 יינות ישראלים 

מאת    [ 12/08/2012 ]

מילים במאמר: 813   [ נצפה 2397 פעמים ]

יינות 2008: טעימה מרתקת באמצע הדרך 

 

 

 עודכן בתאריך: 25.7.2012

 

 

לא פעם אני טועם יין ומזהה את הפוטנציאל הקיים בו, אך בכל זאת כותב שהוא שוחרר ללקוח בטרם עת, עדיין אינו מוכן לשתייה, וראוי שישכב לו בבקבוק עוד תקופה.

הרבה פעמים יוצאים לשוק יינות שאינם מוכנים עדיין, בגלל לחץ של אנשי שיווק היקב, שחסר להם יין והם לוחצים על היינן לשווק יין זה. ההתלבטות אכן קשה וההחלטה קשה. האם להוציא לשוק יין עם פוטנציאל שאינו מוכן לשתייה, או להמתין עם היין כדי שיהיה מוכן?

 

ללקוח שמבין יין, זה לא משנה, כי הוא מסוגל להבין את השיקול ויכול להרשות לעצמו לרכוש יין ולשמור אותו עד שיהיה מוכן; אולם לציבור שלא מוגדר כאספן יש בעיה. הוא קונה יין לא מוכן לשתייה, וככה הוא מתייחס אליו.

לדעתי, כאן היקב נפגע מבחינה תדמיתית וראוי לקחת זאת בחשבון. בדיוק כמו כל אותם יקבים גדולים שמוכרים יין זול מאוד לאולמות אירועים. בדרך כלל זה יין שלא ראוי לשתייה, אולי ראוי לפתיחת סתימות בביוב, אבל כאשר בעל אולם קונה בקבוק ב- 8-12 שקל, זה מה שהוא יגיש ללקוח.

אותו לקוח טועם את הדבר הנורא הזה, מסתכל על התווית ורואה את שם היקב. יותר מזה הוא לא צריך. היקב ממותג במוחו כיקב שעושה יין גרוע. אותו לקוח לא ירכוש יינות אחרים טובים של היקב. על זה צריך לחשוב.

 

2008 הייתה שנה מצוינת ליינות ישראלים. בהנחה שיינות ישראלים מחזיקים מעמד בין 4 ל- 8 שנים, החלטתי לחזור אליהם אחרי חצי מתקופת בגרותם. הטעימה הייתה מרתקת. שמורים לי במקרר יינות אותה סידרה, שייטעמו ב- 2016. נחיה ונראה.

 

 

 

קלו דה גת הראל סירה 2008

93% סירה, 7% קברנה סוביניון, 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות.

צבע היין סגול עמוק ובוהק, ריח חזק של פירות יער אדומים בשלים עם עץ מורכב. בטעימה היין מאוד לעיס, ממלא את הפה בטעמי פרי אדום ופלפל ירוק. העץ משחרר טעמי קקאו ומעט קרמל.

היין מפתיע כל הזמן, ובכל לגימה משחרר עוד ועוד טעמי פרי קלאסי. זה היין שהכי ריגש אותנו בטעימה שלוותה בארוחת גריל שצלעות כיכבו בה. יופי של יין. מוכן לשתייה.

לרוץ לרכוש ולהתענג עליו כמה שיותר.

 

 

טריו ספיריט 2008

קברנה סוביניון עם 3% פטי ורדו, 6 חודשים בעץ אלון.

צבע היין אדום חזק, ריחות מתפרצים של פרי צעיר, בעיקר דובדבנים ומעט ווניל.

בטעימה היין מאוד מאוזן, עם עפיצות נעימה שמצליחה להתמודד עם שפע הפרי שממלא את הפה.

המון עשבי תיבול טריים, בעיקר טימין, משתחררים לפה. אפטר טייסט של פלפל ירוק מאוד מענג.

היין נפלא.

 

 

 

טוליפ מוסטלי 2008

66% ענבי שיראז, 14% קברנה סוביניון, 14% מרלו ו- 6% פטי ורדו, 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות.

צבע היין בורדו סגול כמעט אטום. ריחות של מנטה ופירות שחורים ריבתיים.

בטעימה היין מאוד מורכב, ושילוב החביות מעניק גוונים אחרים לשיראז. פירות בשלים מתוקים עם אקליפטוס בקצוות. טימין עם מעט פיטנגו באפטר טייסט, שמעלה גם טעמי טוסט קלוי מהחבית, מעלים חיוך של אושר.

היין עוצמתי. יופי של יין.

 

 

 

יקב קסטל גרנד וין 2008

הבורדו הקלאסי של היקב מענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו, קברנה פרנק ומלבק, שמתיישן לו בחביות חדשות בין 16-24 חודשים.

צבע היין אדום עם שוליים בוהקים, ריחות של תבלינים טריים עם ריח תות יער בשל עשיר מאוד.

בטעימה היין מורכב מאוד ולעיס מאוד. זו בין הפעמים הבודדות שיכולתי לחוש בכל טעם פרי בנפרד (פטל שחור, תות בשל, דובדבן בשל, מעט שזיף), ואיכשהו הכל התחבר יחד באופן מושלם.

החבית העניקה יופי של מסגרת, ומשחררת טעמים קלויים וקרמליות נפלאה. אפטר טייסט חמאתי מאוד.

 

 

יקב אסף קברנה סוביניון רזרב 2008

צבע היין אדום כהה ודחוס. ריחות של פרי מוצק, בעיקר שזיפים ופטל שחור, כשאת הכל עוטף ריח מדהים של טבק ועור.

בטעימה היין עשיר בטעמי פרי שחור מעט ריבתי באפטר טייסט. השילוב של טעמי מנטה ואקליפטוס מאוד מעניין, והם אלה שעושים את היין למיוחד. היין מאוד לעיס ומאוד עשיר בטעמים.

18 חודשי חבית תרמו לגוף טוב ואיזון נפלא. היין מוכן לשתייה, אך לדעתי טומן בבקבוק עוד כמה שנים טובות כדי שיהיה במיטבו.

יופי של יין.

 

 

 

יקבי רמת הגולן ירדן רום 2008

"השנה הכי גדולה של היקב", אני עוד זוכר את דבריה של מנכ"לית היקב ענת לוי בהשקה של היין הזה.

בלנד של ענבי סירה, מרלו, קברנה סוביניון. ריחות עשירים של פירות ריבתיים, שזיף ודובדבן מושרה בכוהל. ואכן האלכוהול מורגש. ריח טבק נפלא ואספרסו מעלים חיוך.

בטעימה היין ריכוזי מאוד ועדיין סגור. המון מרווה בפה והמון מינראליות. גוף עוצמתי.

היין מוכן לשתייה, רק צריך לתת לו להרגע מבחינת האלכוהול.

בזמנו היינן ויקטור שינפלד הכריז שהיין יהיה ראוי לשתייה רק לאחר עשור מזמן הביקבוק. לדעתי היין מתגבש לו כבר עכשיו, והוא במיטבו.

 

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב